Copyright © 2017 by "Truckservice Bezemer"  ∑  All Rights reserved  ∑  E-Mail: info@truckservice-bezemer.nl
                 "Tachograaf"
 
Vanaf juli 2009 moet elke bestelauto of 4WD met een aanhanger en een Toegestane Maximale Massa van meer dan 3,5 ton, zijn voorzien van een tachograaf.
Vanaf mei 2010 controleert de KLPD en de IVW actief lichte bestelauto's die daadwerkelijk met een zware aanhanger rijden ůf ingericht zijn als trekker/trailer voor BE rijbewijs.
Wij verzorgen ook uw 2 jaarlijkse analoge Ė digitale tachograaf keuringen, ook bij storing of uitval van controle apparaten bent u bij Truck Service J.Bezemer aan het juiste adres.
Verder attenderen wij u op de gewijzigde wet betreffende de verplichting tachograaf bij bedrijfswagens <3500 kg met trekhaak en dus regelmatig met een aanhangwagen onderweg zijn.

Voor verdere vragen kunt u altijd contact opnemen.
Digitale tachograaf

De digitale tachograaf is sinds 1 mei 2006 verplicht voor alle zware vrachtwagens en bussen. Vanaf 24 juli 2009 zijn ook de lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer tachograafplichtig. Zowel voor de zware als lichte categorie bedrijfsvoertuigen geldt dat in voertuigen die voor 1 mei 2006 in het verkeer zijn gekomen een analoge tachograaf volstaat. Voertuigen die vanaf 1 mei 2006 in het verkeer zijn gekomen, moet (verplicht) van een digitale tachograaf worden voorzien
Registratie rij- en rusttijden inzichtelijker

Met de invoering van de digitale tachograaf verbeteren in de EU de arbeidsomstandigheden van vrachtwagen- en buschauffeurs. Dat komt doordat de registratie van rij- en rusttijden inzichtelijker is dan bij het gebruik van de analoge tachograaf. Dit maakt niet alleen de wegen veiliger maar zorgt ook voor eerlijke concurrentieverhoudingen in het wegtransport. Ondernemers in deze sector kunnen gegevens op de digitale tachograaf ook gebruiken voor de bedrijfsadministratie. De invoering van de digitale tachograaf heet mede als doel harmonisatie van de handhaving binnen de EU. Controles moeten uiteindelijk in elk EU-land dezelfde beoordeling opleveren.
Gegevens worden op twee manieren opgeslagen met de digitale tachograaf: op de persoonsgebonden bestuurderskaart en op het apparaat zelf dat de totaalgegevens van het voertuig over de afgelopen 365 dagen opslaat. Ook registreert de digitale tachograaf de gegevens van ingevoerde kaarten, foutieve handelingen en pogingen tot fraude. De digitale tachograaf heeft ook een uitgang waardoor het mogelijk is informatie naar een boordcomputer te sturen en/of daarop aan te sluiten.
Tachograafplicht M1 en N1 voertuigen

Ook lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer zijn tachograafplichtig. De specificaties van de adapter (benodigd voor het gebruik van een digitale tachograaf) zijn in januari 2009 vastgesteld en in juli 2009 ingegaan.
Vanaf 24 juli 2009 is elke lichte bedrijfsauto in klasse N1(bestelauto) of M1(een van een personenauto afgeleide bedrijfsauto) die met een aanhanger een gezamenlijke toegestane maximum massa (TMM) van meer dan 3500 kg heeft, verplicht een tachograaf te gebruiken. Enige uitzondering hierop is die vorm van transport waarbij de bestuurder kan aantonen dat eigen materiaal en machines worden vervoerd en dat de bestuurder daarvoor minder dan 12 uur per week op een dergelijke voertuigcombinatie rijdt. In Art. 3 van Verordening 561/2006 zijn de voertuigcategorieŽn opgenomen waarop de verordening niet van toepassing is.

Adapter

In bedoelde voertuigcategorieŽn N1 (bestelbusjes) en M1 (personenwagen, 8 passagiers+1 chauffeur) kan niet rechtstreeks een digitale tachograaf aangesloten worden op de versnellingsbak, maar is een adapter nodig. De adapter moet voldoen aan de eisen van de Europese Commissie. (de zogenoemde typegoedkeuring, EG verordening 68/2009).
Truckservice Bezemer B.V
Mandenmakersstraat 14
Zwijndrecht